facebook

Українським школярам з вересня оновлять програму одного предмета

Українським школярам вже у вересні оновлять програму одного предмета. Про це повідомили у Міністерстві освіти та науки.

Українським школярам з вересня оновлять програму одного предмета – today.ua
У пресслужбі МОН поінформували про зміни у навчальному процесі в українських школах. Тепер на уроках інформатики школярів діти вивчатимуть цифрову грамотність. Для цього буде запущено окрему платформу з порадами та інтерактивними вправами від ІТ-експертів.

Міністерство освіти та науки України спільно з Міністерством цифрової трансформації України розробило цифрові освітні ресурси – “Оновлена інформатика – IT-студії”. У вересні представлять матеріали для вчителів, директорів навчальних закладів, батьків та учнів.

Пілот проекту тривав із вересня 2022 року до серпня 2023 року. Викладачі та школярі високо оцінили ініціативу. З початку нового навчального року матеріали стануть доступними всім закладам загальної середньої освіти.

Освітні ресурси з’являться в окремому розділі платформи “Дія.Освіта” та будуть містити:

проектні роботи;
тестові та практичні завдання;
інтерактивні вправи;
матеріали від Code.Org та відео з експертами-практиками.
У МОН пояснили, що учні працюватимуть в окремому інтерфейсі та засвоюватимуть свої навички на практиці. Вчителі зможуть давати на платформі та оцінювати завдання, формувати навчання та спілкуватися з учнями, а батьки – стежити за успішністю дітей.

Освітні ресурси ІТ-студій передбачені для школярів різного віку та для будь-якої модельної програми інформатики. Підготовлені рекомендації для вчителів, щоб вони змогли легко освоїти нововведення.

Читайте також:  У старшій школі має бути максимум шість предметів, – освітній омбудсмен

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.