facebook

В Україні вирашили змінити порядок призначення пенсій: особливо приготуватися військовим та заробітчанам

У Верховній Раді планують змінити порядок призначень пенсій
Страховий стаж та військова служба за межами країни будуть зараховані при призначенні пенсії. Даною інформацією ділиться Верховна Рада України на своїй офіційній сторінці у соціальній мережі.


В Україні триває повномасштабна війна і багато українців були змушені залишити свою рідну країну та виїхати за кордон. Там багато хто влаштувався на роботу. Держава подбала про них.

Згідно з інформацією, Верховна Рада України ухвалила за заснування законопроекту щодо обчислення страхового стажу особам, які працювали за межами країни.

Тепер трудова діяльність та військова служба за межами України будуть зараховані до страхового стажу чи військової служби на підставі міжнародних договорів або за умови держави перебування.

Якщо ж людина добровільно працювала у незаконних органах, створених на той момент, а також перебувала на службі у незаконних збройових чи воєнізованих формуваннях держави-агресора з 19.02.2014 року, то цей період не буде зарахований.

Також законопроект спрощує механізм виплати пенсій особам, які перемістилися з АР Крим.

Щодо осіб, які тимчасово проживають за кордоном, то пенсійні виплати їм виплачуватимуться на поточні рахунки в українських фінансових установах за умови проходження до 31 грудня кожного року фізичної ідентифікації.

Читайте також:  Погода може вплинути на самопочуття українців на цьому тижні

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.