facebook

Ще такий молодий: в боях за Україну загинув учасник “Х-фактора”, який сам писав пісні

На фронті загинув учасник дев’ятого сезону шоу “Х-Фактор” (СТБ) Савелій Федан з Енергодару. Хлопець із перших днів повномасштабної війни захищав Україну від окупантів зі зброєю в руках.



Виконавцю-військовому був лише 21 рік. Про його героїчну смерть повідомив міський голова Енергодара Дмитро Орлов у своєму Telegram-каналі.

“Ми пам’ятатимемо Савелія таким: талановитим і світлим юнаком із незламним кодексом честі, щирим патріотом України, який завжди вірив у майбутнє своєї країни і, не вагаючись, став на її захист”, – прокоментував загибель молодого бійця Орлов.

Савелій вперше побував на фронті у 13 років. Тоді він потай від своєї родини поїхав співати на концертах для військових із іншими волонтерами. Вже тоді він вирішив, що пов’яже своє життя із військовою справою, а тому вступив до ліцею “Захисник”, а потім до Одеської Військової академії.

Проте музика ніколи не відпускала хлопця. На “Х-Фактор” він пішов у 16 років, де презентував суддям авторську пісню під назвою “Україна”. Це був реп-зізнання рідній країні у коханні та вірності. Він написав його після поїздки на Донбас.

“Пісню “Україна” написав після поїздки на схід держави. Намагався передати ті почуття, які мене переповнювали. Взагалі, практично всі мої твори з’являються після якихось значущих подій у моєму житті”, – розповідав Федан.

Тоді 16-річному вокалісту всі судді сказали “Так”. Однак стати відомим автором пісень та репером Савелію не судилося. 24 лютого 2022-го він вирушив на фронт, де героїчно загинув у серпні цього року.

Читайте також:  Герої АТО з Коломийщини: Особиста правда командира гармати Гонташа

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.