facebook

Усіх українських мам перед 1 вересня заспокоїли: Це робити необов’язково

Часто психологи кажуть що всі наші комплекси походять прямо з дитинства.



Сімейний психолог Людмила Петрановська розповіла про головні правила виховання дитини. Вона закликає всіх мам, дбає не лише про своїх дітей, а й про себе.
Адже вважає, що колись щаслива мама тоді й щасливі діти. Про це напередодні 1 вересня Людмила Петрановська розповіла в інтерв’ю Раміні Есхакзай на youtube-каналі “Ходять чутки”.

“Дитині не потрібна хороша мати, дитині потрібна досить хороша мати, щоб все було з нею в порядку. Досить хороша мама, це мама, яка достатньо дитині доступна, це не означатиме, що завжди і не можна відлучиться на півгодини. Достатньо передбачувана для дитини, достатньо безпечна, тобто не ображає дитину і достатньою мірою відгукується на її потреби”, — розповіла психолог.
При цьому Людмила Петрановська зазначає, що мама може не завжди бути хорошою, адже бувають різні ситуації. При цьому вона зазначає, що краще проводити з дитиною менше часу, але бути в цей період у хорошому настрої, ніж 24 на 7 і падати від втоми.
“Дитині потрібна не просто присутність, як така, дитині потрібен хороший контакт”, – зазначила вона.

Часто психологи кажуть, що всі наші комплекси походять прямо з дитинства, тому Людмила Петрановська дала кілька порад, як батькам зменшити кількість комплексів у своїх дітей.

“Не треба іншу людину ображати, не треба її принижувати, знецінювати. Це не тільки дітей, а й взагалі не треба партнера, не треба колег, не треба випадкових перехожих, нікого не треба. Просто колеги та випадкові перехожі відрізняються тим, що ви не маєте на них такого впливу. І навіть якщо ви їх образили та знецінили з великою ймовірністю, що вони знизають плечима і підуть далі, а ваша дитина не може так зробити”, – розповіла вона.

Читайте також:  13-річна дівчина за кермом спричинила страшну аварію і тепер перебуває у комі: “Як батьки таке допустили”

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.