facebook

Загальна мобілізація: до чого готуватися безробітним та офіційно не оформленим

Загальна мобілізація, до чого варто готуватись безробітним
В Україні стрімко знизилася кількість безробітних українців. На перше серпня їх кількість скоротилася до 112,3 тисяч, тоді як минулого року вона становила 296,7 тисяч. Інформаційний портал ТСН повідомляє, що ж відбувається на ринку праці і як на це впливає мобілізація.


Згідно зі статистикою від Держслужби зайнятості виходить, що ситуація з безробіття під час війни краща, ніж зазначалася під час карантину і продовжує налагоджуватися з кожним місяцем. Однак це насправді не так.

Для того, щоб офіційно стати безробітним, людині необхідно з’явитися до центру зайнятості та надати всі необхідні документи, у тому числі й довідку з ТЦК та СП або колишні військкомати.

Можливо тому в оприлюдненій статистиці так мало чоловіків, зважаючи на все, вони вирішили, не брати довідку у військкоматах. Якщо ж проаналізувати комерційні сайти з працевлаштування, то немає такого перекосу, співвідношення чоловіків і жінок приблизно 48% і 51%.

Станом на 1 серпня загальна кількість вакансій у Держслужбі становить 59,2 тисяч одиниць, а ось на великих сайтах — 90-80 тисяч вакансій, до війни там було 110-115 тисяч.

Згідно з інформацією, близько одного мільйона українців перебувають на захисті старни у ЗСУ, 5 мільйонів є переселенцями, серед яких половина безробітних громадян, і близько 6-7 мільйонів залишили країну та виїхали за кордон.

Читайте також:  Вимоги оновили – фінансування "врізали" на 20 мільярдів: як зміняться зарплати вчителів

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.