facebook

Навчання у дві зміни та блекаути: Як з 1 вересня працюватимуть школи

З нового навчального року в Одесі понад 90% шкіл працюватиме у змішаному форматі. Тобто і очно, і дистанційно.



Джерело: Суспільне

У цих закладах освіти здобуватиме освіту близько 25 тисяч учнів, уточнила очільниця територіального відділу освіти Приморського району Юлія Філлер. І додала, що у школах тривають відповідні роботи.

Як в Одесі з 1 вересня працюватимуть школи
Філлер наголосила: навчальні заклади, які мають укриття, розпочнуть роботу з 1 вересня. У частині закладів освіти ще триває ремонт сховищ. Укриття не погодять, якщо воно не відповідатиме усім нормам. Увагу акцентуватимуть на вентиляції, освітленні, зокрема й аварійному. У разі відключення світла школи черпатимуть електроенергію з генераторів.

Розклад занять керівники шкіл будуть складати відповідно до кількості охочих навчатися очно і місткості укриття. Майже всі школи організують навчання у дві зміни. Якщо одне укриття може приймати одночасно 100 дітей, інше – 50 дітей, додала посадовиця.

Прагнете, щоб ваша дитина здобувала якісні знання, незважаючи на блекаути та інші виклики сьогодення? Щоб заняття відбувалися у цікавій та інтерактивній формі і відповідали вимогам Нової української школи? Це все можна отримати в першій і найбільшій дистанційній школі “Оптіма”! Долучайтесь до безкоштовного вебінару, щоб з перших уст дізнатись про всі умови та переваги навчання в “Оптімі”.
Батьки можуть вибирати формат навчання – очний або дистанційний.

Якщо половина бажає навчатися онлайн, то будуть створювати дистанційний клас. Уроки вестимуть ті ж вчителі, що й очні. Якщо з класу дистанційно хочуть навчатися кілька учнів, їм запропонують дистанційний клас в іншій школі,
– зауважила чиновниця.

Скільки наразі шкіл в Одесі готові очно працювати з 1 вересня, Юлія Філлер не уточнила. Натомість у червні очільниця департаменту освіту Одеської міськради Олена Буйневич розповіла, що укриття мають 60 закладів освіти. На кінець навчального року очно в Одесі навчалися 30% учнів.

Читайте також:  Стосується всіх: в Іспанії втілили мрію усіх школярів через пандемію коронавірусу

Як вчитимуться учні в Україні з 1 вересня
Очільник Міносвіти України Оксен Лісовий розповів, що навчальні заклади в Україні з 1 вересня працюватимуть в очному, дистанційному та змішаному форматах. Їх визначатимуть та погоджуватимуть ОВА та директори закладів освіти.
Якщо батьки не хочуть, аби їхня дитина вчилася очно, можуть перевести її на іншу доступну форму навчання.
Якщо укриття школи не може вмістити потрібну кількість дітей та педагогів, варто налагодити позмінне очне навчання офлайн, уточнив міністр. Все ж учням початкової школи краще здобувати освіту в очному форматі, аби діти соціалізувалися.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.