facebook

Українці у Польші зможуть отримувати гроші: які виплати пропонують

У подальшому українці, які виїхали до Польщі матимуть змогу отримувати пенсії та інші види фінансової підтримки за допомогою міжнародних поштових переказів.



Як пояснили представники Міністерства реінтеграції України, ці нововведення будуть корисні для осіб, які отримували пенсії та інші державні виплати через поштовий зв’язок та не мали активного банківського рахунку.

Зараз, для отримання міжнародних поштових переказів українцям треба подати заяву в поштове відділення України. Тобто можна подати заяву на будь-яке відділення “Укрпошти”. Заяву можна надіслати як на паперовому носії, так і в електронному форматі.

Цієї можливості не існувало раніше, однак зараз, після введення нових правил, жителі України, які зараз знаходяться на території Польщі, матимуть змогу користуватися цією послугою. Громадянам України стане легше отримувати виплати, якщо в них немає рахунку в банках. Відтепер для отримання грошової виплати після подання заяви потрібно просто отримати міжнародний грошовий переказ.

Оформлення такої послуги та сама послуга є безплатною. Ймовірно, надалі такі зміни також можуть бути впроваджені в інших країнах Європейського союзу. Ведення таких змін для інших країн Європейського Союзу стане можливим в разі успіху експериментального проєкту в Польщі.

Читайте також:  Зарплата українців у Польщі в середньому становить 460 євро

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.