facebook

“Якщо дитина втомлена після нічної повітряної тривоги, не треба змушувати її йти до школи” — міністр освіти Лісовий

Міністр освіти та науки України Оксен Лісовий розповів, як у прийдешньому навчальному році діти відвідуватимуть заняття в умовах війни та повітряних тривог.

Зокрема Лісовий зазначив, що, на його думку, якщо дитина не виспалася і почувається втомленою на ранок після нічної повітряної тривоги, не варто її змушувати йти на перший урок.

За словами міністра, наздогнати пропущену тему можна пізніше: наприклад, на платформі Всеукраїнської школи онлайн. Водночас самостійну або контрольну роботу можна буде доскласти.

“Треба бути реалістами і розуміти, що втомлена дитина навряд зможе сприймати матеріал на уроці та мати необхідний рівень концентрації. Часом дорослим так само складно сфокусуватися після безсонної ночі, тоді що казати про школярів”, — написав він у Facebook.

Також Лісовий пояснив, що якщо у вчителя, який веде урок дистанційно, починається повітряна тривога, а у дітей в класі ні, то викладач перериває заняття та йде в укриття. За можливості вчитель продовжує заняття зі сховища, однак якщо такої можливості немає, “це не катастрофа”.

“Це питання не стільки про академічну успішність і правила, скільки про ментальне здоров’я – і школярів, і педагогів. Усім зараз важко. Війна стосується кожного з нас. Привносить зміни у життя, у його різні сфери. Додається навантаження, якого б у мирний час не було. Тому зараз як ніколи важливо берегти свій ресурс та одне одного”, — підсумував міністр.

Читайте також:  Петиція про заборону дистанційної освіти в усіх навчальних закладах набрала 25 тис голосів

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.