facebook

Дожили: Кожен водій має заплатити від 8 до 80 тисяч грн — інакше їздити не зможе

Водіям підняли вартість популярної послуги.



В уряді України вирішили суттєво підвищити для українських водіїв вартість популярної послуги, пише Obozrevatel.

Багато водіїв хочуть виділитися на дорозі серед інших, у цьому їм допоможе незвичайний автомобільний номер. У країні є для водіїв послуга індивідуальних автомобільних номерів.

Саме на неї в Кабміні пропонують суттєво переглянути вартість. Якщо водій захоче сам обрати номер, то за таку послугу доведеться сплатити на тисячі гривень більше.

Наприклад, багато водіїв обирають 4 однакові цифри. Якщо зараз за таку послугу доведеться заплатити 30 тис. грн., то незабаром ця вартість вже сягне 50 тис. грн. При чому за комбінацію цифр 0001, 0007 та 7777 доведеться викласти близько 80 тис. грн.

За словами співрозмовника видання з Кабміну, проєкт постанови про підвищення цін все ще узгоджується, офіційно він не опублікований.

Також, наприклад, за послідовну комбінацію цифр від 0002 до 0005, 0008 та 0009 також доведеться заплатити не 30 тис. грн, як зараз, а до 50 тис. грн.

При чому цифри від 0006 і 6666 коштуватимуть 10 тис. грн. За 4 цифри, 3 з яких однакові, потрібно буде заплатити не 10 тис. грн, а вже 15 тис. грн.

Те саме за вартістю буде, якщо з чотирьох цифр, дві будуть однакові, крім комбінацій із “6”. Це стосується і номерів із цифрами 0123 або 1234. Якщо номер складатиметься з чотирьох цифр, де дві перші нулі доведеться заплатити до 10 тис. грн, хоча зараз ціна на них 8 тис. грн.

Варто зазначити, що з червня поточного року в Україні автономери можна придбати онлайн. Йдеться і про безоплатні номери, і про платні.

Читайте також:  У Києві на вулиці застрелили чоловіка: Мосійчук каже, що причетна РФ

Для замовлення номерного знака слід авторизуватись у Електронному кабінеті водія. У ньому можна за кілька кліків вибрати та забронювати бажану комбінацію номерних знаків. За платні автономери можна буде одразу заплатити.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.