facebook

Світ на порозі наступної пандемії? Новий штам коронавірусу прийшов у кілька країн, вакцини можуть бути безсилі

Безіменний штам Covid, що сильно мутував, збив з пантелику вчених всього світу.



Експерти вважають, що новий загадковий штам Covid, який сильно мутував, вже вразив Великобританію.
За словами експерта Крістіни Пейджел, яка є членом Незалежної наукової консультативної групи з надзвичайних ситуацій, штам було вперше виявлено в Ізраїлі та Данії. Поки що безіменний, вважається, що він має багато нових мутацій, які роблять вірус більш пристосованим і більш здатним вислизати від імунної системи.

Він також володіє абсолютно новими здібностями і отримав позначення коду, варіант BA.X, хоча тепер він, схоже, змінився на BA.6. Про це повідомляютьЗМІ.

Шей Флейшон, колишній радник Центральної вірусологічної лабораторії Медичного центру Шиба, назвав це “реальною справою”, а фахівець із інфекційних захворювань професор Пол Хантер з Університету Східної Англії заявив, що новий штам вже може бути у Великій Британії, після різкого зростання випадків захворювання, що спостерігається у останні кілька тижнів

У розмові з Mail Online він сказав: “Якщо це не зараз, то, мабуть, незабаром буде”.

Професор Лоуренс Янг, вірусолог з університету Уорік, погодився з цим:

“Минулий досвід показує, що якщо буде виявлено новий штам, здатний конкурувати з іншими штамами і більш ефективно поширюватися, він неминуче з’явиться у Великій Британії. Міжнародні поїздки та змішування в аеропортах і у відпустці ускладнюють запобігання появі нових штамів”.

Новий штам, який поставив вчених у безвихідь через його здатність регулярно мутувати. Невідомо, наскільки смертоносний штам, про смертельні випадки від нього поки не повідомляється. Проте Крістіна Пейджел написала у British Medical Journal:

“Є дві основні проблеми. Перша здається, на жаль, цілком правдоподібною – повторення безпрецедентної кризи NHS минулої зими, пов’язаної з Covid, грипом і респіраторно-синцитіальним вірусом, вразило всіх приблизно в той же час, особливо з урахуванням того, що 50 -65-річним зараз не пропонують щеплення ні від грипу, ні від коронавірусу цієї осені.Друге менш імовірно, але зробить більший вплив — ще одна подія, подібна до Омікрона, коли з’являється новий штам, що сильно відрізняється від попередніх штамів, через що наша захист (у вигляді вакцин та отриманого імунітету – прим.ред.). менш ефективний. Враховуючи пом’якшення карантинних заходів по всьому світу і набагато нижчий рівень спостереження, такий варіант може поширитися далеко, перш ніж ми зрозуміємо, що це проблема”.

Читайте також:  Як виглядає найдовший лімузин у світі з сауною та джакузі (ВІДЕО)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.