facebook

МОН хоче знову взятися за НУШ – Лісовий заявив про роботу над реформою

Міністерство освіти і науки продовжить реформувати середню освіту. Проєкт вже показав свою ефективність, але для його реалізації потрібні додаткові кошти.



Проєкт Нової української школи – одна з найбільш потрібних та бажаних реформ. Певну її частину реалізувати вже вдалося, але через брак ресурсів її розвиток відбувається не так швидко, як цього хотілося б.

Впровадження НУШ повертається
Як розповів очільник Міністерства освіти і науки Оксен Лісовий, проєкт НУШ вже незабаром планують відновити. Реформа вже стартувала, але “застрягла” на початковому етапі.

Вийшли в базову школу і проєкт зупинився. І рік педагоги витягували це все на власному ентузіазмі, по-суті рятували цю реформу,
– розповів міністр.

За його словами, уряд вже виділив 1,5 мільярда гривень на закупівлю необхідного обладнання для базової школи і шкіл на деокупованих територіях. Відтак, вже найближчим часом можна буде говорити про відновлення реформи.

Також Лісовий наголосив, що вже на початковій стадії НУШ продемонструвала свою ефективність. Батьки залишили хороші відгуки, а показники результативності дітей суттєво виросли.

 

Читайте також:  Шмигаль анонсував збільшення зарплат вчителям, 2,5 мільярда на укриття і реформу вищої освіти

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.