facebook

Монастир ПЦУ на Прикарпатті відмовився переходити на новоюліанський календар: “знову заставляють іти в “нову унію”

У Свято-Троїцькому монастирі в с. Баня-Березів на Івано-Франківщині заявили, що не підтримують календарну реформу й не переходитимуть на новий календар



Про це йдеться у заяві на сайті монастиря, передає “ДС”.

“На Духовному соборі Свято-Троїцького чоловічого монастиря було прийнято рішення-що намісник та братія обителі не пітримує так звану календарну реформу та не переходить на новий календар”, — йдеться у повідомленні.

У монастирі новий календар також називають “уніатським”.

“Намісник та братія Свято-Троїцького чоловічого монастиря із сумом та болем на душі спостерігає за подіями, які склалися у житті нашої Православної Церкви України…

Знову нас, православних християн, заставляють іти в “нову унію”. І шкода тих хритиян-подвижників нашої церкви, які відстоювали свою віру — віру православну. Які зносили гоніння, наклепи і страждали за неї”, — йдеться у заяві.

Новоюліанський календар вони називають “ганебним”, мотивуючи це тим, що мовляв через його впровадження зникне Петрівський піст, “зникнуть наші звичаї і традиції”.

Як писала “ДС”, 9 серпня митрополит Чернівецький і Буковинський Православної церкви України (ПЦУ) Данило виступив з промовою, стверджуючи, що людям не дозволяють паломництво до святилища через “вигадану війну”.

Читайте також:  На Тернопільщині у храмі сталась масова бійка: віряни накинулись на архієрея (відео)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.