facebook

В Україні повістки почнуть вручати по-новому: Нардепи хочуть змінити правила мобілізації

Нардепи хочуть змінити правила мобілізації громадян.



В Україні планують змінити правила видачі порядку денного, пов’язані з проведенням мобілізації. Законопроєкт №9566 від 7 серпня був зареєстрований у Верховній Раді, пропонуючи зміни до статті 38 Закону “Про військовий обов’язок та військову службу”. Про це пише “РБК-Україна”.

Запропоновані зміни передбачають право комунальним службам та власникам будинків вручати повістки військовозобов’язаним чоловікам на законодавчому рівні. Також пропонується комунальним службам та власникам будинків збирати інформацію про військовозобов’язаних чоловіків та полегшити їх явку за викликом до Територіальних центрів комплектування (ТЦК) та Служби підтримки (СП).

Крім того, законопроєкт пропонує покращити процес мобілізації, щоб співробітники ТЦК змогли зосередитися на роботі з вмотивованими патріотами, які готові прийняти збройну службу для захисту України.

Немотивовані громадяни, які не бажають служити в армії, мають бути максимально залучені до роботи з підтримки та розвитку економіки. Пояснювальна записка до законопроєкту вказує на те, що лише мотивовані громадяни, які готові фізично та морально боротися проти російських окупантів, здатні забезпечити захист України.

Самі військовослужбовці висловлювали, що невмотивовані мобілізовані громадяни часто деморалізують товаришів по службі, порушують накази, залишають позиції або навіть здається в полон. Тому важливо зосередити зусилля на роботі з тими, хто щиро бажає захищати Україну та готовий взяти активну участь в обороні країни.

Читайте також:  Ухилянтам від мобілізації все ж таки заборонять керувати автомобілями

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.