facebook

Все через війну: українцям роз’яснили, як навчатимуться діти ВПО з 1 вересня

Як навчатимуться діти ВПО з 1 вересня
Залишається дедалі менше часу до старту нового навчального року у школах. Уповноважений ВРУ з прав людини Дмитро Лубінець у своєму Telegram-каналі поділився особливостями навчального процесу для дітей ВПО.



Зокрема, він наводить інформацію, що кожній дитині незалежно від причин її перебування на території України гарантується безоплатне здобуття загальної середньої освіти у державних та комунальних закладах освіти.

Діти із сімей внутрішньо переміщених осіб (ВПО) можуть навчатися як у тому навчальному закладі, де й до повномасштабної війни за умови, що він функціонує. Або вони можуть відвідувати заняття у школі за місцем перебування.

Інформацію про те, чи вільні місця у класі мають вивішувати на стендах у школах чи на сайті державного органу, якому підпорядковується заклад освіти.

Для зарахування до школи учня його батьки, опікуни чи інші законні представники мають подати заяву та за наявності пакет документів.

Заяву можна подати особисто, електронною поштою, факсом або іншим зручним способом.

Також опубліковано пакет документів, який потрібно подати за їх наявності:

Копію свідоцтва про народження дитини або документ, що підтверджує особу особи, яка здобуває освіту;
Оригінал чи копія медичної довідки за формою №086-1\0;
Оригінал чи копія документа про освіту;
Довідку про взяття дитини на облік як ВПО.
Якщо дитину потрібно зарахувати до спеціального чи інклюзивного класу у зв’язку з особливими освітніми потребами, тоді до заяви та документів потрібно подати висновок про повторне або комплексне обстеження психолого-педагогічного розвитку дитини.

Загалом документи потрібно подавати до 31 травня, але якщо до цього терміну не укладаєтесь, тоді після 15 червня, але зарахування можливе за наявності вільних місць.

Читайте також:  Нові області в червоній зоні: як там працюватимуть школи та садочки

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.