facebook

Як навчатимуться школярі з 1 вересня: Шмигаль озвучив нововведення

Уряд запроваджує нову форму навчання для українських дітей.



Школярі з 1 вересня будуть навчатися у кількох форматах, залежно від безпекової ситуації на місцях. Про це розповів прем’єр-міністр України Денис Шмигаль у телеграм-каналі.

Обласні військові адміністрації повинні регулярно моніторити безпекову ситуацію у громадах. Тож остаточні рішення про формат навчання будуть ухвалювати саме на місцях.

Там, де є загроза життю чи здоров’ю людей, навчання буде проходити у дистанційному форматі.

Крім того, уряд запроваджує нову форму навчання у вибраних дистанційних школах в кожній області. Тобто, учні, які перебувають за кордоном, вивчатимуть український компонент шкільної програми 6-8 годин на тиждень.

Інші дисципліни українські діти зможуть опанувати у школах тих країн, де вони проживають. Цю частину навчання їм зарахують автоматично.

Новий формат запровадили для того, щоб зберегти зв’язок дітей-переселенців з Україною і сприяти їхньому поверненню додому.

В Україні на сьогодні 68% освітніх закладів мають укриття різного типу. Загалом там можна розмістити 4,7 мільйона учнів та вчителів. Але цього недостатньо, тож місцева влада повинна діяти активніше, зазначив Денис Шмигаль.

Кошти на укриття — 1,5 мільярда гривень — уряд виділив ще у квітні.

У 2023 році уряд планує облаштувати майже 1,5 тисячі укриттів, але загалом їх потрібно збудувати 5,4 тисячі. Всі ці укриття мають відповідати критеріям надійності, безбар’єрності та енергоефективності.

За даними Київської міської військової адміністрації, нині у столиці укриттями забезпечені 83% дитячих садків та 91% шкіл, 95% закладів професійної та професійно-технічної освіти, 75% закладів фахової передвищої та вищої освіти.

Крім того, для декількох шкіл будуть облаштовані окремі власні підземні укриття. Це будуть пілотні проєкти.

Читайте також:  Піпа підтримала вступ до українських ВИШів дітей з окупованих території без ЗНО

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.