facebook

Цього лише не вистачало: Рада хоче запровадити штрафи для людей за банківські кредити

Для українців хочуть запровадити штрафи за кредити.



Як стало відомо, що у Верховній Раді готують для українців новий закон, який стосується їхніх кредитних банківських карток, а саме – людям хочуть запровадити штрафи за кредити. Інформація про це з’явилася на сайті парламенту.

Отже, в Україні планують скасувати мораторій на стягнення штрафів та нарахування пені за несвоєчасну сплату за кредитами. У Верховній Раді зареєстровано відповідний законопроект.

Йдеться про законопроект №9424 “Про внесення змін до Цивільного кодексу України щодо споживчого кредитування”.

Автори ініціативи зазначають, що з огляду на початок в Україні війни прострочення споживчих кредитних договорів використовується недобросовісними позичальниками, щоб уникнути відповідальності за порушення зобов’язань.

Згідно з пояснювальною запискою, документ пропонує:

передбачити можливість обмеження денної процентної ставки за споживчими кредитами;
скасувати з дня набрання чинності законом “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення держрегулювання ринків фінансових послуг” обмеження на стягнення на користь кредитодавця неустойки/штрафу/пені за прострочення зобов’язання;
адже продовження існування можливості звільнення від обов’язків сплати на користь кредитодавців неустойки, штрафу чи пені за прострочення виконання зобов’язань протягом дії карантину не відповідає вимогам нинішньої економічної ситуації.
Відповідно до пункту 18 Перехідних положень Цивільного кодексу України, під час дії воєнного стану діє мораторій на нарахування штрафів та пені та їх сплату позичальниками.

Читайте також:  В Україні водіям виписують 17 тисяч штрафу за простий папірець

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.