facebook

Вже з 1 вересня в українських школах запроваджують новий предмет. Батькам розповіли деталі

Реформа української освіти триває, тому з першого вересня 2023 року в школах буде запроваджено новий урок – “Захист України”.



Стало відомо, що у Міністерстві освіти і науки розпочали роботу над оновленням дисципліни “Захист України”.
Так, в планах Міністерства освіти та науки до кінця 2023 року провести перший пілот оновленої дисципліни “Захист України” та отримати висновки. А вже з другого півріччя навчального року, тобто на початку 2024-го, чиновники хочуть повноцінно запровадити оновлення за дисципліною.

Про це повідомив глава МОН Оксен Лісовий в ефірі Суспільне Спротив.

Міністр розповів, що дисципліна “Захист України” не абсолютно нова, вона є у програмі і навіть модернізувалася рік тому, але зараз її знову модернізують.

“Більше практики, актуальних знань та життєво необхідних умінь. І діти, і вчителі дають відгуки, що програма має бути актуалізована, а предмет – корисним та цікавим”, — каже міністр.

При цьому вартість оновлення предмету поки невідома – її наразі обраховують. Глава МОН Оксен Лісовий зауважив, що це “досить велика сума”, а точну цифру за кожною складовою та можливість забезпечити всі школи України необхідним комплектом обладнання покаже пілотний проєкт.

Також міністр наголосив, що програма оновленого курсу дисципліни включатиме вивчення: якісної дометичної допомоги, мінної безпеки, управління дронами та орієнтування на місцевості.
“Отже, з вересня плануємо запустити пілот проекту оновленої дисципліни – реалізовуватимемо у школах із різних областей. На основі відгуків учнів та учителів, які беруть участь у пілоті, програму дисципліни буде фіналізовано”, — додав Лісовий.

Навчання новому предмету буде проведено і для вчителів, щоб знали дисципліну.

“Для цього залучаємо до співпраці міжнародні та громадські організації, які мають досвід навчання дорослих. Зокрема, тих фахівців, які готові навчати вчителів роботі з симуляторами FPV дронів, мають спеціалізацію в топографії, домедичній допомозі та запобіганні травматизму”, — підсумував глава МОН.

Читайте також:  “Біль, сум, крик душі! У вічність відійшла молода вчителька та мама

В планах провести такі курси для педагогів:

роботи з симуляторами FPV дронів;
топографії;
домедичної допомоги та запобігання травматизму.
А ще, за словами Лісового, до викладання предмету “Захист України” в школах хочуть залучати ветеранів війни та колишніх військових.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.