facebook

Від 5100 до 25500 гривень: Українцям готують нові величезні штрафи – документ уже у Раді

У Раді пропонують запровадити нові штрафи для українців.



На сайті Верховної Ради з’явився законопроєкт №9547 від 1 серпня 2023 року, яким пропонується запровадити українцям новий штраф.

Йдеться про прослуховування російської музики в публічних місцях, а також виконання російських пісень на публіці. За таке народні депутати пропонують запровадити суттєві штрафи.

За перше порушення пропонується запровадити штраф у розмірі від 300 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – від 5100 до 8500 грн.

Якщо громадянина це нічого не навчить, тоді за повторне порушення від 1 000 до 1 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян — від 17 000 до 25 500 грн.

Група народних депутатів у пояснювальній записці аргументувала необхідність запровадження таких покарань. Зокрема, музичний контент країни-агресора може впливати на сепаратистські настрої населення, створюючи ілюзію привабливості російської ідентичності, наявності спільних інтересів, відмінних від решти населення України.

Саме тому, вважають народні обранці, слід приймати дієві методи щодо обмеження музичного продукту країни-агресора на території України.

При цьому необхідно створити умови для прискорення розвитку національного музичного продукту, незалежної присутності українського та світового музичного контенту на вітчизняному ринку та в культурному просторі.

Статтю 15 Закону України “Про культуру” було доповнено частиною другою, згідно з якою забороняється на території України не лише публічне виконання, а також показ фонограм та відеограм, а також музичних кліпів російських співаків та співачок, гуртів тощо, а також якщо цей контент був зареєстрований на території країни-агресора.

Забороняється згідно з документом виконання та використання російських пісень у закладах торгівлі, громадського харчування, а також публічне виконання та показ таких пісень чи кліпів.

Читайте також:  В Україні змінили карантинні зони

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.