facebook

Італія зупинила видачу віз інвесторам із громадянством Росії та Білорусі

Міністерство у справах підприємств і продукції Італії тимчасово зупинило дію програми Investor Visa for Italy (Інвесторські візи для Італії) для громадян Росії та Білорусі. Про це йдеться в повідомленні на сайті програми.



За повідомленням, на яке звернули увагу медіа 8 серпня, дію програми для інвесторів із Росії та Білорусі зупинили «за наказом Голови комітету від 14 липня 2023 року на виконання рекомендації C (2022) 2028 Європейського союзу».

Як повідомляє канал «Настоящее время», програму запустили в 2017 році для залучення інвестицій із-за кордону.

Уряд Італії пропонує дворічну візу для заявника та його сім’ї в обмін на інвестиції в державні цінні папери на не менше ніж 2 мільйони євро, від 500 тисяч євро для італійської акціонерної спілки, або благодійний внесок у 1 мільйон євро в сферу культури. Через 10 років інвестор може претендувати на отримання громадянства.

Після початку повномасштабного російського вторгнення до України Латвія заборонила росіянам та білорусам отримувати дозвіл на проживання за інвестиції, а Португалія тимчасово зупинила розгляд заяв від громадян Росії на отримання «золотих віз». Кіпр також анулював «золоті паспорти» низки підсанкційних російських бізнесменів.

Читайте також:  “Cмертельнa ДTП в Італії”: авто з українцями злетіло з дороги й перекинулося

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.