facebook

Ідуть на все, щоб вручити повістки: у Раді хочуть прирівняти комунальників до військкомів

У Раді хочуть запровадити нові правила мобілізації.



Нардеп від “Слуги народу” Мазурашу Георгій пропонує дозволити комунальникам та власникам будинків збирати інформацію про чоловіків від 18 до 60 років та передавати до ТЦК, а також вручати повістки таким чоловікам. Відповідний законопроєкт №9566 зареєстрований на сайті парламенту.

“Найсміливіші патріоти вже стали на захист Вітчизни зі зброєю в руках. Інших сміливих патріотів, які потенційно готові захищати Батьківщину зі зброєю в руках, треба професійно виявляти та працювати з ними, щоб вони дійшли до фізичної та моральної готовності виконувати бойові завдання. А ті, хто з різних причин не можуть/хочуть воювати, мають бути залучені до роботи на економіку, від якої залежить обороноздатність”, – йдеться у документі.

Так, законопроєктом пропонується внести зміни до статті 38 закону України “Про військовий обов’язок та військову службу” шляхом запровадження нового пункту — пункту 12. Ця зміна передбачає надання повноважень на збір інформації про чоловіків віком від 18 до 60 років наступним установам, особам та організаціям:

Житлово-експлуатаційним організаціям;
Іншим організаціям, підприємствам та установам, які здійснюють експлуатацію житлових будинків;
Власникам житлових будинків.
Відповідно до цих змін зазначені установи та особи матимуть право збирати облікові дані чоловіків та передавати їх до Територіальних військових комісаріатів (ТЦК) згідно з розпорядженнями ТЦК та рішеннями виконавчих органів сільських, селищних та міських рад. Крім того, ця пропозиція включає їх у повноваження щодо вручення повісток.

“Відповідно до розпоряджень районних (міських) ТЦК та рішень виконавчих органів сільських, селищних та міських рад своєчасно подають необхідні відомості до зазначених органів про призовників та військовозобов’язаних, сповіщають їх про виклик до районних (міських) ТЦК шляхом вручення повісток та сприяють прибуттю за викликом “, – зазначено у документі.

Читайте також:  Трирічна дівчинка трaгiчно зaгинула на клaдoвищi

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.