facebook

У чоловіків є всього 7 днів: Які документи потрібно зібрати та терміново віднести до ТЦК

Стало відомо, які документи необхідні для зустрічі з військовим комісаром.



За правилами військового обліку, військовозобов’язані та резервісти зобов’язані особисто повідомляти територіальний центр комплектування та соціальної підтримки, де вони стоять на обліку, про важливі зміни. Які документи варто мати при зустрічі з військовим комісаром, повідомляє РБК-Україна.

Це потрібно зробити у випадку, наприклад, переїзду в інше місто або одруження. Також слід подавати документи, які доводять право на відстрочку від мобілізації.

Адвокат Антон Маринич нагадав, що про зміну персональних даних у ТЦК потрібно повідомляти у семиденний термін.

Якщо було втрачено військово-обліковий документ, то чим швидше ви про це повідомте, тим краще. Щодо списку документів, який має при собі мати військовозобов’язаний, то все залежить від мети явки до військкомату.

Якщо чоловік йде у військкомат з метою отримання відстрочки, тоді потрібно мати наступний пакет документів:

Паспорт чи будь-який інший документ, що підтверджує особу. В умовах воєнного стану кожен громадянин України зобов’язаний мати при собі паспорт або ж завантажити електронний документ у додаток “Дія”.
Військово-обліковий документ. Здебільшого це військовий квиток або тимчасове посвідчення військовозобов’язаного.
Документи, що надають право на відстрочку. Зробіть їх копії та візьміть із собою оригінали, щоб пред’явити. Якщо оригінал не має можливості показати, тоді зробіть нотаріально засвідчені копії.
Наприклад, якщо військовий хоче отримати відстрочку через інвалідність у його дружини, тоді вона повинна мати:

Свідоцтво про шлюб;
Довідку із МСЕК чи пенсійне посвідчення дружини;
Заява від дружини про те, що вона не має більше працездатних родичів, які зобов’язані за законом України її утримувати. Підпис у такій заяві має бути нотаріально підтверджено.

Читайте також:  Важливо! Розшукується мешканка Івано-Франківська Світлана Крентлер, яка загубила свої документи, дорогою до Італії

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.