facebook

Пільгова іпотека в Україні тепер доступна всім. Скільки треба платити за квартиру

Пільгові умови іпотеки за програмою єОселя з початком серпня розширили для всіх українців. Річна ставка становитиме 7% для більшості українців та 3% для пільгових категорій. Це найвигідніший варіант кредиту на житло, адже відсотки нижчі за прогнозований рівень інфляції.



Так, наприклад 7% річних означає, що через 20 років за ануїтетним кредитом приблизно половина виплачених коштів піде на погашення складних відсотків. Для звичайної двокімнатної квартири на вторинному ринку місячний платіж при ставці 7% складе орієнтовно:

Київ – 27 тис. грн;
Львів – 23 тис. грн;
Одеса – 17 тис. грн.
При цьому ця сума на 30-60% більше за розмір середньої місячної плати з оренди двокімнатної квартири в цих містах. При цьому сума місячного платежу буде меншою, якщо зробити більший перший внесок.

За такими умовами можна придбати квартиру у будинку не старше ніж 3 роки. Це житло у нових будинках із вищою вартістю квадратного метра проти будинків зведених з 2013-го. Більшість таких квартир продають без ремонту, тож небагаті покупці, зважаючи на необхідний ремонт попереду, можуть зробити великий перший внесок.

Реальна процентна ставка включає ще платежі зі страхування житла (0,5%) і позичальника (ще 0,5%) і кілька банківських комісій. Так, у ПриватБанку, згідно з офіційними даними, 7% вже перетвориться на 9,56% річних у гривні.

 

Читайте також:  В одній із квартир Івано-Франківська знайшли тіло 63-річної жінки

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.