facebook

“Долар вразив раптово всіх українців, ніхто не розраховував на такий курс валют”

Хоча минулого тижня долар шокував частину українців певними неочікуваними коливаннями, однак зараз на готівковому ринку України поки що панує стабільність валюти і, за словами аналітиків, така ж ситуація триматиметься протягом другого тижня серпня.



Як інформує “Телеграф”, як каже член Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин, з 7 по 13 серпня курс повернеться до 37,5 гривень за долар. До того ж нинішній курс долара в банках є навіть заниженим.

Олег Пендзин впевнений, що наразі стабільність на ринку стала завдяки НБУ та людям, які зрозуміли, що жоден з чинників не вплинув на ситуацію з обсягом західної допомоги для України.

“І бізнес, і населення зрозуміли: жоден з чинників, а це у першу чергу припинення зернової угоди, загострення ситуації на фронті не вплинули на обсяги західної допомоги Україні. Валюти на ринку достатньо завдяки тому, що Нацбанк не шкодує її продавати для підтримки нинішнього ринкового курсу, а фіксований офіційний курс гривні до долара поки залишається. Тому все заспокоїлось”, – аналізує експерт.

Читайте також:  Прогноз погоди на травень 2023: що обіцяють синоптики, яким буде останній місяць весни

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.