facebook

На Хмельниччині дитину по-звірячому покусала мавпа, яка бігала вулицями: звідки вона взялася

У селі Карпівці на Хмельниччині жертвою мавпи стала 14-річна дівчинка. Каріна після зустрічі з твариною зазнала серйозних травм і зараз змушена проходити додатково ще й терапію проти сказу.

Звідки на вулиці взялася мавпа і чому вона нападає на людей, розповіли у сюжеті “Суспільне”.

Мавпа прибігла у двір і напала на дитину
14-річна Карина Слєпчик із села Карпівці несподівано зазнала нападу мавпи. Тварина видерла їй шматок м’яса з руки та сильно прокусила другу руку.

“Дитині 14 років, увечері ми були на городі та побачили мавпочку. Вона прибігла до нас. Мала поруч з нею стояла і якось рукою провела, а та на неї застрибнула і вчепилася передніми лапами за руку, а зубами за пальці. Відірвала шматок м’яса з руки, і ще в одному місці дуже прокусила руку”, – розповіла мати постраждалої Лариса Слєпчик.

Крики мавпи чули ще тиждень тому. Але думали, що це коти кричать.

“Мама прийшла з городу і каже, Ларисо, то не кіт, а мавпа і вона побігла до сусідів на будівництво. Ми вийшли подивитися і справді – це мавпа. Вона звідти від сусідів прибігла до нас”, – додала жінка.

Тварину бачили й інші мешканці села. Мавпа краде шовковицю в саду, але до рук не дається. Її вже намагалися зловити, але вона підіймається на дах і бігає туди-сюди.

“Я до неї підходжу, коли близько сидить, говорю з нею або повторюю, як вона рухається. Я кидала їй виноград, близько так не підходила. А кішка з нею билася”, – розповіла Ганна Федорук.

Звідки у селі взялася мавпа
Ця зелена мавпочка – переселенка. Її евакуювали із Харківської області. Харків’янин Сергій погодився доглянути тварину і привіз її з собою до Хмельницької області.

Читайте також:  Після укусу шершня помер чоловік

“Коли їхали всі з-під обстрілів, то наші знайомі віддали нам і просили тримати у себе, доки вони не повернуться. Так і не повернулися. Зараз за кордоном в Іспанії”, – розповів чоловік.

Мавпа агресію раніше не виявляла. Вона жила на вулиці у клітці та не тікала. Зараз вирвалася на волю і вештається по всьому селу, а зловити її не можуть.

“Відкрила сама клітку. Не агресивна, жила собі, та годували з рук”, – додає Сергій.

Він зізнається, що не проти того, щоб тварину в нього забрали – до притулку чи зоопарку.

Мавпочкою вже зацікавилися в реабілітаційному центрі для диких тварин.

“Це зелена мавпа. На вигляд вона доглянута, чиста, акуратна. Швидше за все в неї є щеплення. Будемо з’ясовувати. Зараз її потрібно зловити”, – каже директор центру Сергій Пальохін.

Сачком упіймати тварину не вдалося. Тому мавпі на прізвисько Гарік дали седативні препарати, але вони не подіяли – Гарік далі стрибає по селу.

Староста села Людмила Чобан каже, що вже звернулися до Державної служби надзвичайних ситуацій, аби допомогли зловити тварину.

Поки вигадують спосіб відловити тварину, Каріну виписали з лікарні. Лікар каже, що рани гояться.

“Численні поверхневі рани в області кисті, пальців, поверхні долоні. Наразі стан дитини стабільний, але за твариною неможливий санітарно-технічний нагляд, тому дитина підлягає екстреній вакцинації проти сказу”, – пояснив лікар Віталій Одарчук.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.