facebook

Без будь-якого суду: Українців хочуть позбавляти майна та землі – подробиці варварського закону

Українців хочуть позбавляти майна та землі.



Народні депутати подали до Верховної Ради законопроєкт №8225, яким пропонують без судів забирати в українців землю з будинками та на їхньому місці будувати об’єкти інфраструктури.

Планується, що на місці володінь українців будуватимуть об’єкти критичної інфраструктури першого та другого класу.

Наразі ця процедура передбачає звернення до суду, але у разі ухвалення цього документа, якщо власник добровільно не погодиться віддати свою землю, тоді втратить право оскаржити таке рішення.

Вже на одному із найближчих засідань цей законопроєкт можуть розглянути парламентарі. Авторами документа є Микола Кириченко та Денис Герман, обидва є представниками фракції “Слуга народу”.

Повідомляється, що голова профільного комітету з питань аграрної та земельної політики Олександр Гайду, також “слуга народу”, вже зареєстрував ухвалу з пропозицією прийняти законопроєкт за основу.

Під час воєнного стану українців і зараз можуть примусово вилучати рухоме та нерухоме майно у разі, якщо суспільство має у ньому потребу.

У законопроєкті пропонують і протягом 10 років після закінчення воєнного стану без дозволу власників забирати землю, а також зведену нерухомість на ній в українців, якщо на цій території потрібно побудувати об’єкти критичної інфраструктури першої та другої категорії.

До цих категорій належать об’єкти, ламання яких може призвести до катастрофічної ситуації на рівні держави або регіону.

При цьому забирати майно зможуть без рішення суду, без урахування обтяжень прав на земельні ділянки та нерухомості на них, не отримавши згоду землевласників, землекористувачів, органів управління об’єкта державної та комунальної власності.

На додаток, не буде необхідності складати акта приймання-передачі земельних ділянок з комунальної у державну власність, ні про яке відшкодування втрат лісогосподарського виробництва та збитків землекористувачам; з виплатою грошової компенсації за вилучення земельних ділянок та нерухомості на них не йдеться.

Читайте також:  "У квітні народ масово виїжджатиме з України", - астролог Яна Тимощук

Кабмін прийматиме рішення, яку землю потрібно забрати в українців. При цьому оцінна вартість не завжди може відповідати ринковій ціні.

Компенсацію виплачуватимуть протягом місяця після ухвалення рішення Кабміну про вилучення.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.