facebook

Посилення вітру, гроза і град. На Івано-Франківщині 6 серпня оголосили попередження

На Івано-Франківщині 6 серпня синоптики оголосили штормове попередження — повідомляють про посилення вітру, грозу і град, інформують на Facebook-сторінці обласного центру з гідрометеорології.

6 серпня 2023 року в Івано-Франківську та області синоптики прогнозують хмарність з проясненнями. Вночі — без істотних опадів, вдень — значний дощ, гроза, град.

Температура повітря по місту вночі — 18-20⁰ тепла, вдень стовпчики термометрів покажуть 28-30⁰ тепла. По області вночі — 15-20⁰ тепла, вдень очікується 25-30⁰ тепла. Через спеку метеорологи попередили про надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

У високогір’ї Карпат вночі температура повітря прогріється до 12-17⁰ тепла, вдень буде 20-25⁰ тепла.

Вітер — південно-східний, 7-12 м/с, пориви до 15-20 м/с. Видимість на автошляхах — 4-6 км.




Як запобігти негативному впливу спеки

Зберігайте прохолоду. Під час спекотної погоди важливо зберігати прохолоду, щоб уникнути негативного впливу спеки на здоров’я.
Тримайтеся якомога далі від спеки. Уникайте виходу на вулицю та виконання напруженої роботи в найспекотніший час доби. Перебувайте в тіні, не залишайте дітей і тварин у припаркованому транспорті, а за необхідності та можливості — проводьте дві-три години на день у прохолодному місці.
Тримайте прохолоду у домі. Використовуйте нічне повітря, щоб охолодити дім. Зменште теплове навантаження всередині квартири чи будинку протягом дня, використовуючи штори чи жалюзі та вимкнувши якомога більше електроприладів.
Тримайте тіло прохолодним, вживайте достатньо води. Використовуйте легкий і вільний одяг та легку постільну білизну, приймайте прохолодний душ або ванну і регулярно пийте воду. Уникайте солодких, алкогольних напоїв або напоїв з кофеїном.
Сонячний удар — це стан, що виникає внаслідок сильного перегріву голови прямими сонячними променями. Найчастіше його можна отримати у безвітряну погоду, при високій вологості повітря.

Читайте також:  Грози і скажений вітер: синоптики попередили про різку зміну погоди в Україні

Здебільшого з діагнозом “сонячний удар” люди звертаються в лікарню влітку, цьому сприяє підвищена температура повітря. Загальні рекомендації полягають у тому, щоб утримуватися від засмагання з 11:00 до 16:00. Це — найнебезпечніші години.

Шукайте деталі в групі Facebook