facebook

В Україні змінять Порядок ведення обліку школярів: Що чекає на батьків та вчителів

В Україні змінять механізм обліку дітей дошкільного та шкільного віку.



Відповідний проєкт урядової постанови розроблений Міністерством освіти і науки та винесений на громадське обговорення.

Планується, що після затвердження документа облік дітей буде проводитись з використанням Автоматизованого інформаційного комплексу освітнього менеджменту (АІКОМ) шляхом внесення, накопичення, актуалізації, обробки, аналізу та узагальнення інформації про дітей дошкільного та шкільного віку, у тому числі тих, які не охоплені навчанням.

Для ведення обліку в системі буде створюватись профіль дитини, що міститиме інформацію про її персональні дані, документи, місце й форму здобуття освіти, місце проживання чи перебування.

Створення профілю дитини в системі буде здійснюватись відповідальним працівником закладу освіти під час зарахування дитини на навчання.

Накопичення та актуалізація інформації в профілі дитини здійснюватиметься шляхом електронної взаємодії між АІКОМ та інформаційними системами, а також шляхом внесення інформації до профілю дитини відповідальними працівниками.

Очікується, що завдяки такій обліковій системі будуть автоматично зводитись статистичні звіти про кількість дітей дошкільного та шкільного віку, вихованців та учнів, у тому числі дітей, не охоплених навчанням.

Читайте також:  "Мобілізація в Україні": з 1 липня перепишуть правила призову і бронювання, експерти сказали про неминучі зміни

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.