facebook

Освітянам була недоступна програма «єПідтримка»

Освітяни не віднесені до громадян, на яких було спрямовано дію програми «єПідтримка»



Працівники сфери освіти не віднесені до категорії громадян, на яких було спрямовано дію урядової програми «єПідтримка», що реалізовувалася навесні 2022 року.

Про це повідомили у Міністерстві освіти і науки.

У Міністерстві освіти і науки зазначають, що програма «єПідтримка» на початку повномасштабного вторгнення була швидким рішенням уряду, щоб надати допомогу громадянам у зв’язку із втратою частини заробітної плати, робота яких була тимчасово зупинена внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні.

«Працівники сфери освіти не підпадали під цю категорію, адже вони не втрачали роботу і продовжували отримувати заробітну плату з бюджету. Попри це деякі з них подали заявку на виплату 6500 грн через програму «єПідтримка», – зазначають у МОН.

Наразі Кабінетом Міністрів ініційовано повернення отриманих коштів працівниками бюджетних установ, зокрема і зі сфери управління Міністерства освіти і науки.

Тому МОН надіслало інформаційні листи керівникам закладів, установ, підприємств, що належать до сфери його управління, про необхідність повернення коштів співробітниками.

Станом на 29 червня 2023 року кошти не повернули 3 247 працівників бюджетних установ сфери науки і освіти.

Читайте також:  «Дистанційка» чи звичний формат: у МОН розповіли, чи підуть діти до школи від 1 вересня

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.