facebook

Дефіцит солі в Україні: Зеленський зробив важливе попередження

Глава нашої держави порадував важливою заявою.

В Україні спостерігається непроста ситуація із видобутком солі, але її родовище на Закарпатті зможе забезпечити кухонною та технічною сіллю усю країну. Про це заявив президент України Володимир Зеленський у відеозверненні на своєму Telegram-каналі.

У середу, 2 серпня, гарант відвідав Закарпаття і зазначив: “У регіоні вже почалася розробка родовища солі, яке може забезпечити всю Україну кухонною та технічною сіллю. Є інші проекти, за якими говоритимемо з чиновниками”.

Зеленський додав, що у регіоні є результати, відбувається релокація бізнесу та створення нових робочих місць у різних громадах області.

Він наголосив, що цей важливий напрямок роботи – потужності для реабілітації українських захисників, багато ініціатив розвитку економіки Закарпаття, тих можливостей, які десятиліттями не використовувалися.

Варто нагадати, що державне підприємство “Артемсоль” було одним із найбільших у Європі в галузі до того, як зупинило виробництво навесні 2022 року. Причиною стали обстріли, внаслідок яких на підприємстві було зруйновано склад та прямі потрапляння до копальні.

Згодом внаслідок дій окупантів цехи підприємства згоріли, обладнання було знищено, будівлі зруйновано, а співробітники були змушені виїхати. На сьогодні місто Соледар, де розташоване підприємство, знаходиться у тимчасовій окупації.



Читайте також:  Зеленський призначив нового секретаря РНБО: хто займе крісло Турчинова

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.