facebook

“У МОН заявили, що вчителі повинні повернути 6500 грн допомоги, отриманої на початку війни: Правомірність такої вимоги викликає суперечки”

У МОН зажадали від вчителів повернути 6500 грн допомоги, отриманої на початку війни.

Міністерство освіти вимагає від вчителів повернути 6500 грн, які були видані як підтримка від держави через програму “єПідтримка”. У відомстві стверджують, що додаткові кошти виплатили вчителям неправомірно. Про це заявив у своєму Фейсбуці журналіст Влад Сидоренко.

Згідно з поданим документом, Міністерство освіти та науки України наголосило на необхідності термінового повернення коштів до резервного фонду державного бюджету.

Це дозволить спрямувати ці кошти для забезпечення основних потреб суб’єктів сектору національної безпеки та оборони в умовах воєнного стану. Гроші мають бути перераховані на спеціальний рахунок Міністерства економіки.

У документі також зазначається, що вчителям слід повернути саме 6500 гривень, включно з комісією за банківський переказ. Якщо переказана сума не дорівнюватиме 6500 гривень, то Міністерство економіки буде змушене звернутися до суду.

У березні 2022 року Кабінет Міністрів запустив спеціальну програму допомоги, яка передбачає виплату громадянам 6500 гривень.

Однак у серпні 2022 року міністр фінансів Сергій Марченко повідомив, що понад 25 тисяч українців, які не мають права на отримання 6500 гривень у рамках цієї “підтримки”, все ж таки отримали ці гроші. Таким чином, деяким категоріям осіб потрібно буде повернути державні 6500 гривень.

Читайте також:  Зарплати вчителів зростуть з 1 Січня: Уряд визначив розмір підвищення та доплат

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.