facebook

Батькам на замітку: Як зарахувати дитину до школи після повернення в Україну – інструкція

Опубліковано інструкцію, як зарахувати до школи дитину після повернення в Україну.

Багато українців ухвалюють рішення, попри продовження повномасштабної російської військової агресії, повернутися з дітьми до України. Залишається майже місяць до початку навчального року. Тому в Telegram-каналі Мінреінтеграції опубліковано інструкцію, як зарахувати до школи дитину після повернення в Україну.

На підставі заяви, поданої одним із батьків дитини або її законного опікуна дитину можуть зарахувати до тієї ж школи, де вона навчалася до від’їзду або до будь-якої іншої школи на вибір.

До заяви слід додати довідку про проходження навчання в іноземному навчальному закладі. У цьому документі мають бути зазначені особисті дані учня, назва школи, період навчання, перелік предметів, а також результати навчання та система оцінювання знань школяра.

Якщо ж такого документа немає, тоді можна здати річне оцінювання з усіх предметів до початку або протягом наступного навчального року.

Предмети, які збігаються з українською програмою, будуть переведені до 12-бальної шкали оцінювання знань та зараховані. З інших предметів потрібно буде складати іспит.

Якщо дитина перебуває за кордоном, але навчається онлайн в українській школі, тоді школяру видається свідоцтво про здобуття освіти.

Щодо дітей внутрішньо переміщених осіб (ВПО), які не мали можливості, наприклад, навчатися за будь-якою формою в країні понад 6 місяців, їх теж можуть зарахувати до тієї школи, де вони навчалися або до будь-якої іншої на території України.

Проте, навчальний заклад для такого школяра може скласти індивідуальну програму, провести заняття з оцінювання знань та переведення учня до наступного класу. Також за заявою батьків такий учень може залишитись у тому ж класі ще на рік.



Читайте також:  В Івано-Франківську відкрили перший волонтерський інтернет-магазин

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.