facebook

Американці створили найпотужніше штучне серце у світі

Поки штучний орган не готовий для використання в медицині.

1692004


Американські учені створили найпотужніше штучне серце у світі. Орган, який зроблений з м’яких матеріалів, дозволяє прокачувати більший об’єм рідини, ніж інші прилади, пише Advanced Materials.

Штучне серце з гнучкого силікону, на відміну від кардіопротезів з твердих матеріалів, дозволяє повітрю проникати в нього. Внаслідок цього орган працює, наче справжнє.

Зовнішній насос виготовлений з матеріалів, які не вступають в хімічні реакції з тканинами тіла. За його допомогою повітря і рідина проштовхуються крізь штучне серце. Протез покритий тонким шаром пластику, який перешкоджає витіканню і виконує роль шкіри.

На відміну від чотирикамерного серця людини, новий апарат лише двокамерний. Зазначається, що учені домоглися стабільного переливання рідини між ними під час закачування в насос повітря.

Поки новий винахід не готовий до застосування в медичних цілях. Це обумовлено тим, що ще не зрозумілі властивості силіконової піни в умовах температури людського тіла. Крім того, швидкість перекачуваної рідини повністю не відповідає роботі людського серця.

Раніше стало відомо про те, що фахівці створили регенеруючу “латку” для серця.

Читайте також:  Розсувала 8-ми річній дочці ноги, поки співмешканець ґвалтував її, все заради того, щоб…

Шукайте деталі в групі Facebook