facebook

Штраф понад 40 тис. грн та позбавлення прав: Водіїв вирішили остаточно добити

Деяким українцям загрожує штраф понад 40 тис. грн.



Безпека на дорозі над усе, тому з порушниками борються за допомогою штрафів та інших методів покарання. Водіям почали виписувати десятки тисяч штрафів та навіть позбавляти прав. Кому це загрожує, повідомляє “Стіна”.

Йдеться про водіїв мопедів. Такий вид транспорту кращий у районних центрах і селах. До того ж користуються ним як молодь, так і пенсіонери.

Але в Україні вже є випадки, коли водія мопеда оштрафували на 40 800 грн та позбавили права керування на 5 років.

Виявилося, що таке суворе покарання загрожує тим власникам мопедів, які не мають водійських прав категорії “А1”.

Слід також зазначити, що реєстрація мопеда є обов’язковою, незалежно від руху на дорозі місцевого або державного значення.

Для керування мопедом необхідно мати спеціальну категорію водіння “А1”. З категоріями “В”, “С” чи навіть “А” заборонено керувати мопедом. Якщо водій не знає цього закону, сідати з іншими правами на такий транспортний засіб йому загрожує таке покарання

Відповідно до пункту 2 статті 126 Кодексу України про адміністративні правопорушення, за керування мопедом без категорії “А1” передбачається штраф у розмірі 3400 гривень.

Якщо людина повторно порушить це правило протягом року, відповідно до пункту 5 цієї статті передбачається штраф у розмірі 40800 гривень, а також позбавлення права керувати транспортним засобом на строк від 5 до 7 років.

Тобто йдеться вже про навмисне порушення цього правила з боку водія, від того й такий великий штраф.

Тому, щоб не платити такі величезні суми, українцям варто знати, які права водія потрібні для керування таким транспортним засобом.

Читайте також:  З 1 січня 2018 року: Новий штраф світить 95% українців

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.