facebook

Брали хабарі від 9000 до 55000: Поліція влаштувала масштабні облави на воєнкомів

Підозрюють у корупційних схемах для ухилення від призову.

У корупційних схемах для ухилення від призову підозрюють військкомів Волинської, Дніпропетровської та Чернівецької областей.
Суми хабарів коливалися від 9000 гривень до понад 55 тисяч гривень, – повідомив Департамент стратегічних розслідувань Нацполіції.

У повідомленні йдеться, що, наприклад, на Волині заступник начальника одного із районних військкоматів вимагав у призовника 1000 доларів США.

Оперативні співробітники УСР спільно зі слідчими та під процесуальним керівництвом Волинської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону затримали фігуранта під час отримання частини коштів – 25 тис. грн.,
— зазначають в Нацполіції.

Не пасли задніх і у Дніпропетровській області. Там посадовець одного з районних військкоматів отримав 1000 доларів США та 12 тис. грн. за те, що пообіцяв “відтягнути час” призову на максимально можливий термін.

У Чернівецькій області викрили двох військовослужбовців одного з мобілізаційних відділень міського центру на систематичному вимаганні хабарів за підготовку фіктивних документів для військовозобовʼязаних про непридатність до військової служби.

Читайте також:  "Нас женуть як худобу в Росію, але не віддають дітей!" Як насправді відбувається "евакуація" з "Л/ДНР"

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.