facebook

Батьки масoвo проти! На 3аході України з 1 вересня хочуть повністю заборонити використання мобільних телефонів дітьми у школі

Сьогодні відбувся прямий ефір керівника управління освіти Львівської міської ради Андрія Закалюка, де він розповів, чого чекати освіті міста в наступному навчальному році. Зокрема, посадовець озвучив, що з 1 вересня у школах Львова ініціюватимуть заборону для учнів використовувати мобільні телефони, інформує пресслужба ЛМР.



Такі дії покликані створити умови для спілкування дітей з однолітками та уникнути зайвого відволікання від навчального процесу.

«Ми хочемо ініціювати і з 1 вересня заборонити використання мобільних телефонів під час навчального процесу. Це відволікає дітей.

Так є в багатьох школах за кордоном, так є в багатьох приватних школах, хороших школах. І всі навчальні заклади, які це впровадили, наводять багато переваг такої ініціативи», – сказав Андрій Закалюк.

Він наголосив, що об’єктивно під час навчання власне для навчання мобільні телефони переважно учнями не використовуються. Утім, якщо така потреба виникне – потрібне буде використання гаджета з метою навчання, то це можливо буде втілити.

«Ми розуміємо, що є переживання батьків, коли повітряна тривога, як буде дитина без мобільного телефона. Але в школі завжди є людина, яка відповідає за дітей. Ви завжди можете сконтактувати з класним керівником, з директором, із заступником директора… Вони завжди відкриті до батьківської спільноти. Діти будуть в безпеці.

Ми з вами маємо розуміти, що маємо повернути живе спілкування для наших дітей. Я думаю, велика частина батьків погодяться зі мною», – додав посадовець.

Управління освіти разом з керівництвом шкіл та педагогами обговорять та напрацюють механізм і логістику впровадження заборони для учнів використання мобільних телефонів.

До слова, нещодавно ЮНЕСКО оприлюднило доповідь, в якій закликає заборонити в школах використання мобільних телефонів, щоб покращити навчання та допомогти захистити дітей від кібербулінгу.

Читайте також:  Кількість хворих на коронавірус дітей стрімко зростає: як вберегти учнів від зараження в школі

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.