facebook

“65 000 грн за порушення”: Українців чекають нові штрафи у громадському транспорті

В Україні хочуть збільшити штрафи за порушення у громадському транспорті. Відповідний законопроект Верховна Рада розгляне у другому читанні. Якщо його ухвалять, то в якості покарання за правопорушення українцям доведеться віддати щонайменше середню місячну зарплату.



Як інформує “biz today.ua”, зокрема, карати влада планує за правопорушення, пов’язані з правилами перевезення в міському електротранспорті. Передбачається збільшення штрафів за пошкодження обладнання громадського транспорту, а також запровадження санкцій за незаконне проникнення в тунелі метрополітену.

Наприклад, за пошкодження внутрішнього обладнання та скла автобусів, маршруток, тролейбусів, трамваїв та вагонів метро штрафи будуть найвищі – від 26 тис. грн до 65 тис. грн.

За викид сміття та інших предметів з вікон та дверей автобусів, маршруток, тролейбусів чи трамваїв, а також за викид сміття на станціях та у вагонах метро порушникам загрожуватиме штраф у розмірі від 13 до 26 тисяч гривень.

шахти (кіоски), тунелі, підземні та наземні споруди на шляху метро, а також у виробничі приміщення станцій підземки. За такі правопорушення покарання варіюватиметься від 39 до 65 тисяч гривень.

За їзду на дахах вагонів, міжвагонних з’єднаннях та інших частинах громадського транспорту, що виступають зовні, штрафи становитимуть від 26 до 54 тисяч гривень. Також пропонується збільшити покарання за перевезення понаднормового багажу потягом до 10-20 тисяч гривень.

Читайте також:  Медики розповіли, як уникнути зараження коронавірусом

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.