facebook

Мобілізація у серпні: повістки почнуть вручати ще одній категорії чоловіків – кому готуватись

У серпні зміняться правила мобілізації
У травні уряд України вкотре продовжив воєнний стан та мобілізацію до 18 серпня і вже в Раді заговорили про продовження цього особливого періоду ще. Це означає, що вручення повісток буде продовжено, але в серпні мобілізація зміниться, пишуть progroshi.news.


Юрист із НКО “Юридична сотня” Софія Кухоцька в ефірі телемарафону поділилася, які зміни у призову відбудуться і кого в першу чергу вони торкнуться.

Йдеться, зокрема, про солдатів строкової служби. Із серпня, за словами юриста, їх можуть мобілізувати. Однак це відбудеться лише за їхнім власним бажанням.

Кухоцька зазначила, що до цього строковики не мали змоги звільнитися з військової служби, оскільки призов на строкову службу не здійснювався.

Але було внесено зміни, згідно з якими строковики тепер зможуть перевестися на службу з мобілізації. Але також це можливо і за умов:

Якщо термін строкової служби минув у період дії воєнного стану;
За період дії воєнного стану строковик прослужив не менше шести місяців;
Строковик виявив бажання перейти на службу з мобілізації.
Понад те, юрист Тетяна Козян пояснила, що захищати Батьківщину можуть відправити тих чоловіків призовного віку, які раніше не служили в армії. Вони складають громадський резерв і можуть бути залучені до комплектування ЗСУ, якщо вони не мають обмежень за віком та станом здоров’я.

Але якщо чоловік не служив у армії, то до мобілізації він має пройти спеціальну військовий вишкіл. Навчання таких призовників має відбуватися у спеціальних навчальних центрах ЗСУ.

Триває воно не менше ніж місяць і за цей час військовозобов’язаного навчать навичкам та знанням, що дозволяють на полі бою ефективно діяти та виконувати поставлене завдання.

Читайте також:  У Горлівці вибухнув склад з боєприпасами

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.