facebook

Перекази з картки на карту: які обмеження запровадили для українців

Юрист нагадала, яку суму можна отримувати на картку у 2023 році
З кожним роком українці все частіше купують онлайн, а також користуються онлайн-банкінгом. Багато хто отримує перекази, а також зарплату на картку. Юрист Ганна Златіна поділилася, які суми можна без проблем отримувати на банківську картку 2023 року, пишуть Факти.


На відміну від готівкових операцій онлайн-трансакції можна легко відстежити контролюючим органам. Також встановлено ліміт на перекази, які потребують підтвердження джерела доходу від клієнтів банку.

При цьому кожен банк має свої ліміти щодо переказу грошей з картки на картку. Але державою встановлено, що перекази до 5000 грн не потребують ідентифікації. Під контроль підпадають грошові операції на суму понад 400 тис. грн.

Але також є важливий нюанс — якщо проводяться систематично підозрілі грошові перекази, вони теж можуть потрапити під фінмоніторинг. Тобто навіть якщо сума не перевищує 400 тис. грн.

Варто зазначити, що ПриватБанк ухвалив, що його клієнти від інших клієнтів банку можуть отримувати максимальну суму переказу у розмірі 29 999 грн.

Але якщо суми переказуються між клієнтами цього банку, то максимальна сума одного переказу необмежена. При цьому Monobank не має лімітів у взаєморозрахунках між клієнтами.

Примітно, що універсальні сервіси дозволяють за один раз переводити 25 тис. грн. незалежно від банку, який випустив банківську картку клієнту.

Але є і добові та місячні ліміти, встановлені для запобігання шахрайству. За добу можна переказати до 110 тис. грн. Цю суму можна поділити до 25 переказів. А на місяць дозволяється 100 переказів на суму до 220 тис. грн.

Юрист поділилася, що банк може запідозрити незаконний грошовий обмін у разі, якщо переказ грошей відбувався з міст та сіл, розміщених на кордоні України з Польщею, Угорщиною чи Словаччиною.

Читайте також:  Українцям платитимуть по дві пенсії: яким буде розмір другої виплати

Державні органи регулювання можуть вважати підозрілими такі грошові перекази:

Якщо на карту надходять однакові суми на регулярній основі. Наприклад, 500, 700 грн або по 10-15 разів одна й та сама сума.
Якщо проводиться понад 30 трансакцій за день з та на карту;
Багато контрагентів, що надсилають грошей і особливо на ту саму суму;
Перекази від громадян рф та білорусі;
Переказ грошей у країну-агресор;
Операції на суму понад 400 тис. грн банк може заблокувати без з’ясування їхнього походження.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.