facebook

“єБронювання” від мобілізації: з’явилися важливі подробиці роботи нової системи

Стало відомо, що буде з бронюванням чоловіків у найближчому майбутньому
Мінекономіки спільно з Мінцифри працюють над створенням механізму електронного бронювання. Подробиці розповів заступник міністра економіки Ігор Фоменко, пише “Укрінформ”.


Він підкреслив: “Крок, який ми зараз робимо, з урахуванням такого великого обсягу роботи, – це будуємо разом з Мінцифри умовно “єБронювання”. Попередньо, те що ми проговорюємо з Мінцифри, це буде послуга, де підприємство буде створювати свій кабінет, заходити, вводити дані військово-облікової спеціальності, дані працівників, автоматично з Пенсійного фонду та Податкової буде підтягуватись вся необхідна інформація. І потім, ледь не автоматично, якщо немає обмежень, буде видаватися електронне бронювання”.

Заступник міністра додав, що такий електронний документ міститиме і QR-код, і його можна буде роздруковувати – він буде підтвердженням того, що людина заброньована.

Ігор Фоменко також заявив: “Думаю, що на все це піде десь три місяці, тому що це повністю буде руйнувати діючий алгоритм бронювання. І 76-ту постанову теж будемо повністю переписувати з урахуванням того, що це буде діджиталізований процес”.

Чиновник розповів, що наразі понад 500 тисяч військовозобов’язаних вже заброньовано, і понад чотири тисячі підприємств визначено критично важливими без урахування тих, які визначають обласні військові адміністрації.

Читайте також:  В Україні оновили список регіонів щодо карантину

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.