facebook

Ткаченко подав у відставку з посади голови Мінкульту та пояснив своє рішення

Увечері 20 липня міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко подав заяву про відставку.



Про це політик написав у Telegram.

«Приніс сьогодні ввечері прем’єру заяву про відставку, через хвилю непорозуміння щодо важливості культури під час війни. Лише потім здивувався заяві президента щодо цього ж питання», – написав він.

Ткаченко зазначив, що під час війни витрачати бюджетні і приватні кошти на культуру не менш важливо, ніж на дрони.

«І приватні, і бюджетні кошти під час війни на культуру не менш важливі, ніж на дрони, тому що культура це щит нашої ідентичності і наших кордонів. І це принципова моя позиція проти інших», – наголосив міністр.

Нагадаємо, цьому передували слова президента Володимира Зеленського, який запропонував прем’єр-міністру Денису Шмигалю звільнити Олександра Ткаченка з посади міністра культури й інформаційної політики та призначити на цю посаду іншу людину.

Напередодні Ткаченко назвав доречним завершення під час війни будівництва Національного музею Голодомору-геноциду українського народу. Витрати на проєкт оцінюють у пів мільярда гривень. 13 липня Рада підтримала надання фінансування на завершення будівництва.

Того ж дня Мінкульт отримав згоду Державної інспекції архітектури та містобудування на заміну радянського серпа і молота на щиті монумента «Батьківщина-мати» на український тризуб. Реалізація проєкту обійдеться в 28 мільйонів гривень. За словами Ткаченка, ці витрати покриють завдяки підтримці донорів.

Читайте також:  “Треба їхати на Донбас”: стало відомо, про що Зеленський з Папою Римським домовилися під час зустрічі

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.