facebook

“Ви взагалі втратили здоровий глузд! На що тратяться гроші під час війни! Які можуть бути серіали за 400 млн – майте совість”

У четвер, 20 липня, президент України Володимир Зеленський заявив, що звернувся до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля з проханням розглянути заміну міністра культури Олександра Ткаченка.
Про це Глава держави сказав у своєму вечірньому відеозверненні.



Президент також наголосив, що це пов’язано з бюджетними коштами.

“Я ЗАПРОПОНУВАВ ГОЛОВІ УРЯДУ ДВА КРОКИ.

ПЕРШИЙ: ЗНАЙТИ ПОЗАБЮДЖЕТНІ КОШТИ НА ПРОЄКТИ, ЯКІ ДІЙСНО ПОТРІБНІ. У СВІТІ Є ЛЮДИ, ЯКІ МОЖУТЬ ДОПОМОГТИ.

ДРУГИЙ: ПОПРОСИВ ПРЕМ’ЄР-МІНІСТРА РОЗГЛЯНУТИ ЗАМІНУ МІНІСТРА КУЛЬТУРИ ТА ІНФОРМАЦІЙНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ“, НАГОЛОСИВ ЗЕЛЕНСЬКИЙ.

Зазначимо, що Ткаченко поки що не коментував таку пропозицію Президента.

Як повідомляли, раніше міністр заявив, що вважає доречним надання понад 500 млн гривень зараз на завершення будівництва Національного музею Голодомору-геноциду.

Також він сказав, що на фінансування кіно Україна збирається витратити близько 400 мільйонів гривень. Так він прокоментував скандал через виділення мільйонів на серіали Санаторій Незабудка, смт Інгулець тощо під час війни.

Він зазначив, “це нормально, що під час війни держава підтримує зокрема серіальне виробництво“.

“КОЛИ ЗАХОДИТЬ ПИТАННЯ ПРО ВИДІЛЕННЯ КОШТІВ НА КУЛЬТУРУ, У МЕНЕ ТАКИЙ КОГНІТИВНИЙ ДИСОНАНС. З ОДНОГО БОКУ, МИ ПОВИННІ ЗАХИЩАТИ Й ПРОМОТУВАТИ УКРАЇНСЬКУ КУЛЬТУРУ, А З ІНШОГО — НЕ ВИДІЛЯТИ НА ЦЕ ДЕРЖАВНІ КОШТИ. НЕ МОЖНА ВСЕ ЗРОБИТИ ТІЛЬКИ КОШТОМ ДОНОРІВ“, ЗАЯВИВ ТКАЧЕНКО.

Читайте також:  «Що ти, паскудо, такого наробив, що 7 млн. премії отримав?»: Тука про зарплату чиновників з мінюсту

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.