facebook

Хороші новини для ЗСУ: в Україні серйозно спростили присвоєння офіцерського звання

Військові зможуть здобувати офіцерські звання, не маючи спецосвіти
Президент Володимир Зеленський підписав закон № 8339, який під час воєнного стану надає можливість військовослужбовцям без спеціальної вищої освіти здобувати офіцерські звання. Відповідний документ опубліковано на сайті Верховної Ради.


Цей закон допускає призначення осіб сержантського та старшинського складу без вищої освіти на молодші офіцерські посади з присвоєнням офіцерського звання у період воєнного стану. Однак для цього необхідно мати досвід бойових дій тривалістю щонайменше пів року.

Претендент на офіцерське звання не повинен мати непогашених дисциплінарних стягнень.

Крім того, у період дії воєнного стану цей закон дозволяє приймати на військову службу офіцерів віком від 20 до 40 років (раніше обмеження становило 30 років).

Зазначимо, що раніше для отримання офіцерського звання потрібно мати військову освіту, отриману у профільному вищому навчальному закладі. Це передбачало навчання не менше 4 років у бакалавріаті та півтора року у магістратурі.

Існував також спрощений шлях – навчання на військовій кафедрі при навчальному закладі вищої освіти протягом двох років. Згодом такий випускник мав можливість укласти офіцерський контракт зі Збройними силами України.

Також військовослужбовці, які отримали офіцерське звання на основі свого бойового досвіду, але не мають відповідної освіти, повинні пройти курс воєнної підготовки за своїм напрямком протягом пів року після закінчення воєнного стану.

Читайте також:  Арестович дав прогноз, на скільки може затягтися війна в Україні і що буде з Кримом та Донбасом

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.