facebook

Під мобілізацію не попадуть: процедура бронювання чоловіків в Україні змінилася – що потрібно знати

Уряд змінив умови бронювання для військовозобов’язаних громадян
Деякі компанії та організації мають можливість резервувати своїх співробітників. Однак для таких підприємств та організацій існують певні умови, яких необхідно дотримуватись при бронюванні працівників. Про це пише “24 канал”.


Термін розгляду визнання підприємства критично важливим належними державними органами становить до 10 робочих днів після отримання відповідних документів. Водночас інші процедури мають такі терміни:

Органи державної влади мають надати списки військовозобов’язаних для бронювання до ЗСУ протягом не більше п’яти робочих днів.
Генеральний штаб та Збройні Сили України мають узгодити списки та подати їх до Міністерства економічного розвитку та торгівлі протягом не більше 10 робочих днів.
Міністерство економічного розвитку та торгівлі має ухвалити рішення про бронювання працівників протягом не більше п’яти робочих днів
Зарахування військовозобов’язаного на спеціальний військовий облік у Територіальному Центрі Кадрового Постачання Призовників має бути здійснено протягом не більше п’яти робочих днів.
Щоб підприємство набуло статусу критично важливого, воно має відповідати трьом або більше критеріям з наступних семи:

Загальна сума податків, зборів, платежів, сплачених до державного та місцевого бюджетів, за винятком митних платежів має перевищувати 1,5 мільйона євро протягом звітного року.

Сума надходжень в іноземній валюті, за винятком кредитів та позик, має перевищувати 32 мільйони євро.

Підприємство має стратегічне значення для державної безпеки та економіки згідно з затвердженим переліком Кабінетом Міністрів об’єктів державної власності.

Підприємство є критично важливим для галузі національної економіки або задоволення потреб територіальної громади, і перелік таких об’єктів встановлюється органами виконавчої влади та іншими державними органами за певними критеріями.

Відсутність заборгованості зі сплати єдиного внеску обов’язкове державне соціальне страхування.

Читайте також:  Вступна кампанія 2023: Рада підтримала важливий закон про тести та атестацію

Середня зарплата застрахованих працівників підприємства за останній календарний квартал має становити не менше розміру середньої зарплати у регіоні за IV квартал 2021 року.

Підприємство є резидентом Дія.Сіті.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.