facebook

Дівчинка зворушила головнокомандувача ЗСУ його портретом

Валерій Залужний сфотографувався з портретом, який намалювала 11-річна дівчинка з Краматорська



11-річна мешканка Краматорська Софійка зворушила Головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного, написавши його портрет. Портрет був відправлений Залужному по пошті.

Невдовзі генерал сфотографувався з цим портретом і ця світлина завірусилася у соцмережах.

Маленька Софійка почала малювати після повномасштабного російського вторгнення і для неї малювання стало способом подолати стрес від великої війни і вийти зі стану шоку і заціпеніння.

Мама дівчинки розповіла історію намалювання цього портрету та те, як він потрапив до Залужного.

Хист до малювання у моєї дитини прокинувся після 24 лютого 2022 року, коли ми змушені були тікати з Краматорська і ми виїхали за кордон. Вона потім замкнулася в собі, майже нічого не їла, не розмовляла, і потихеньку, для того, щоб відновитися, вона сама почала виводити себе з цього стану, і почала малювати.Вона вдосконалювала свою техніку майже рік, і коли ми повернулися в Україну, в якийсь день, коли були часи блекаутів, вона сіла і сказала: “Все, зараз я візьму це полотно, яке в мене тут давно стоїть, і намалюю Залужного, – розповідає Аліна Сопіженко.
Мама з донькою вирішили відправити цей портрет до 50-річчя Залужного як подарунок йому. Вони пішли на Укрпошту та відправили портрет на адресу Міноборни. Згодом генерал сфотографувався з нею і це фото розлетілося соцмережами.

Дитина, коли почула, що Залужний сфотканий з її потретом і побачила фотографію, почала пищати, кричати, радіти, сказала, що в неї “зараз буде інфаркт” і їй треба відходити, бо вона не вірила, що таке може з нею трапитися, – згадує мама Софійки.

Читайте також:  Допомагають віднайти гармонію та злагоду в родині: які святі покровительствують заміжжю та сімейному благополуччю

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.