facebook

Пенсія не менше 4200 гривень: у ПФУ розповіли, хто має право на такий розмір виплат

Для окремої категорії українців встановлено мінімальну пенсію від 4186 гривень.



Виявися людина без засобів для існування через втрату годувальника-військовослужбовця, йому належить пенсія у розмірі від 30 до 70 відсотків від заробітку. Про це повідомляє “На Пенсії”.

Одне питання запитала жінка з Уманського району Черкаської області, чий чоловік, колишній військовослужбовець, помер. Вона цікавиться, скільки відсотків від пенсії чоловіка вона має право.

“Помер мій чоловік, колишній військовий пенсіонер. Скільки мені як дружині належить у відсотках його пенсії?”, – запитала жінка.

Відповідь Фонду соціального страхування зазначає, що Законом України “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби та деяких інших осіб” передбачено призначення пенсії у зв’язку із втратою годувальника у розмірі від 30 до 70 відсотків від заробітку, залежно від обставин загибелі чи смерті годувальника.

Однак існує мінімальний розмір пенсії у зв’язку із втратою годувальника, який не може бути меншим від двох визначених законом розмірів прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність. На цю мить цей розмір складає 4186 гривень.

Відповідно до закону “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби та деяких інших осіб”, батьки та жінка загиблого військовослужбовця мають право на отримання пенсії.

Розміри пенсій для різних категорій одержувачів у разі смерті військовослужбовця під час виконання службових обов’язків встановлюються таким чином:

Батькам (батькові) та дружині (дружині) належить пенсія у розмірі 70% від заробітної плати загиблого годувальника, незалежно від наявності інших непрацездатних членів сім’ї.

Іншому непрацездатному члену сім’ї (дитині) надається пенсія у розмірі 70% від заробітної плати загиблого військовослужбовця. Якщо сім’ї є двоє і більше непрацездатних членів (дітей), то кожному з них належить пенсія у розмірі 50% від заробітної плати загиблого військовослужбовця.

Читайте також:  На Львівщині люди перекрили трасу, яка веде до українсько-польського кордону

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.