facebook

Грошова допомога: українці можуть отримати по 2500 грн від Червоного Хреста

Червоний Хрест виплачує допомогу вразливій категорії українців. Виплати у розмірі 2500 грн на особу можуть отримати внутрішньо переміщені особи (ВПО). Кошти передбачені для мільйона громадян, які стали переселенцями через війну.



Грошова допомога: українці можуть отримати по 2500 грн від Червоного Хреста – today.ua
Грошову допомогу отримають переселенці, які були змушені мігрувати через повномасштабне вторгнення російських окупантів. По 2500 грн виплачують людям, які вже зареєстровані в інформаційній базі як ВПО. Таким чином, не потрібно збирати додаткові документи та подавати заяви.

Представники Червоного Хреста спільно з Міністерством соціальної політики України прийматимуть рішення, кому надати матеріальну підтримку.

“Для отримання виплат не потрібно буде подавати жодних заяв. Розраховуємо, що виплати отримають близько мільйона осіб. Перевага надаватиметься ВПО із окупованих територій та зон бойових дій”, – зазначив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Нагадаємо, що переселенцям в Україні надають виплати від держави. Дорослі одержують по 2000 грн, а діти та особи з інвалідністю – по 3000 грн.

Гроші для українців, які дали притулок переселенцям
Червоний Хрест також підготував виплати громадянам, які вирішили підтримати переселенців. Їм надають кошти в рамках реалізації програми “Прихисток”. Ті українці, які дозволили ВПО проживати у своїх будинках чи квартирах, отримають по 450 грн за кожну особу. Гроші перераховуються через платіжну систему PrivatMoney.

Щоб отримати допомогу, потрібно зареєструватися на сайті, та наступного дня звернутися з відповідною заявою до органів місцевого самоврядування. У заяві слід зазначити ПІБ всіх переселенців та додати копії документів, що засвідчують їхні особи.

За коштами необхідно звертатися до виконавчого комітету міської, селищної чи сільської ради за місцем проживання. Потрібно обов’язково вказувати, якщо кількість переселенців у будинку зміниться.

Читайте також:  Березнева індексація скоро: як передчасно вийти на пенсію у 2024 році

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.