facebook

Українців попередили про підвищення тарифів на операції в платіжних терміналах з 1 серпня

З 1 серпня в Україні посилили вимоги до операцій у платіжних терміналах. Транзакції мають бути підтверджені номерами мобільних телефонів. Через це їхня вартість може подорожчати.



Українців попередили про підвищення тарифів на операції в платіжних терміналах з 1 серпня – today.ua
СЕО торгової мережі City24 (ТОВ «Вент-Фінанс») Дмитро Гриша оцінив нове правило, яке запровадив Нацбанк України. Він заявив, що власники терміналів із наступного місяця можуть підвищити тарифи на операції для клієнтів.

“Вартість платежів для клієнтів може піднятися на кілька гривень. Якщо комісія була 12 грн, то може стати 13-14 грн. Для нас, як для бізнесу, це великі витрати – відправляти sms за платежем. Особливо з урахуванням багатьох інших витрат: на покупку/обслуговування серверів, додаткове обладнання, моніторинг транзакцій та ін. Остаточне рішення ще не ухвалили. Але, швидше за все, доведеться піднімати комісію на всі основні платежі в терміналах”, – зазначив експерт.

Таким чином підприємці планують покрити додаткові витрати, які виникнуть у них через необхідність надсилати клієнтам повідомлення про ідентифікацію та підтвердження транзакцій щодо поповнення рахунків. Алгоритм проведення платежів зміниться: потрібно буде ввести номер мобільного телефону, а потім код для підтвердження платежу, отриманий в SMS.

Гриша не відкидає скорочень благодійних внесків, які збирають платіжні термінали. Справа в тому, що пристрої не видають здачу. Її можна використовувати для поповнення мобільного рахунку або спрямовувати на благодійність.

“Багато хто жертвує здачу — за місяць нашої мережі вдається збирати сотні тисяч благодійних гривень при нашій мережі понад 20 тисяч апаратів. Однак, боюся, якщо для такого благодійного внеску від людини буде потрібна додаткова sms і братиметься за неї комісія, то вона все частіше відмовлятиме у благодійності. Напевно, більшість коштів відходитиме на мобільні телефони”, – припустив аналітик.

Читайте також:  Восени тариф на електроенергію зросте вдвічі: скільки платитимуть українці

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.