facebook

Під час обшуку в офісі Пригожина знайшли золото, багато грошей, цікаві паспорти та кувалду “на випадок переговорів”

У суботу видання “Фонтанка” опублікувало фотографії речей, знайдених під час обшуку в офісі Євгена Пригожина в петербурзькому готелі “Трезіні”. Пізніше знімки було видалено з сайту і з соцмереж видання, але їх передрукували інші ЗМІ. На фото було кілька паспортів – зокрема три паспорти з фотографіями Пригожина, але іменами інших людей: Дмитра Ісаковича Гейлера, Олега Юрійовича Семенова і Володимира Васильовича Боброва.

Під час обшуку в офісі Пригожина знайшли золото, багато грошей і цікаві паспорти

Ще один знайдений під час обшуку паспорт належав людині, яку Пригожин, як раніше з’ясували слідчі в Європі, найняв для того, щоб та зіграла роль його “двійника” і, подорожуючи ЄС, показала, що заборона на в’їзд для глави ПВК “Вагнер” до країн Союзу не працює. Цей чоловік (у нього була така сама дата народження, як у засновника ПВК “Вагнер”) змінив ім’я, прізвище та по батькові на аналогічні пригожинським, пише Радіо Свобода.

У листопаді 2021 року Радіо Свобода опублікувало інше розслідування – про пов’язану з донькою Путіна Марією Воронцовою петербурзьку клініку “Согаз”. Як нам вдалося з’ясувати, там лікувалися найближчі друзі російського президента Володимира Путіна, керівники Федеральної служби охорони, спікерка Ради Федерації Валентина Матвієнко та інші представники російської керівної верхівки.



У списку клієнтів клініки “Согаз”, з яким ознайомилося Радіо Свобода, була людина, бачити яку там було дивно. Дмитро Ісаакович Гейлер, народжений 1 серпня 1965 року, мав номер медичної карти 199, це означало, що він став клієнтом клініки серед перших – раніше за більшість інших віп-клієнтів. Навпроти імені Гейлера в базі стояла позначка “супер VIP”, при цьому нам удалося встановити, що людина з таким самим ім’ям і датою народження у 2017 році шукала роботу водієм і була готова на зарплату в 40 тисяч рублів на місяць. Справжній Гейлер фотографувався на тлі автомобіля – недорогого Chevrolet Aveo 2008 року випуску. Тепер стає зрозуміло, що цим “супер VIP” клієнтом насправді був Євген Пригожин: дата народження Гейлера в паспорті з фотографією Пригожина збігається з датою в списку клієнтів клініки.

Читайте також:  “Українці, що ви творите, Бог все бачить і пoкaрaє брeхyнiв”, – Оксана Марченко підтвердила обшуки у мами і тещі Медведчука

У тій самій клініці, як нам вдалося підтвердити під час розслідування 2021 року, лікувалися після поранень найманці ПВК “Вагнера”. Вони продовжували там лікуватися і 2023 року: у січні Євген Пригожин опублікував відео зустрічі з бійцями, які проходять реабілітацію, в інтер’єрах, як вдалося встановити, тієї самої клініки “Согаз”, що тепер має назву “Мій медичний центр”.

Володимир Васильович Бобров, на ім’я якого було видано ще один знайдений під час обшуку закордонний паспорт із фотографією Пригожина, також може бути реальною людиною. Як з’ясувало Радіо Свобода, його однофамілець із такою самою датою народження живе й працює у Тверській області, де в період із 2011 до 2017 року він кілька разів балотувався від партії ЛДПР до міського парламенту Осташкова, в обласну думу та на інші посади.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.