facebook

Ситуація дуже напружена: Які області в зоні ризику через ймовірний вибух на Запорізькій АЕС

В Україні та світі готуються до імовірного вибуху на Запорізькій АЕС через дії ворожої армії.



Відомо, що рашисти замінували територію атомної електростанції на Запоріжжі на й наразі тримають її під контролем. Жителів України застерігають про небезпеку у разі непередбачуваних сценаріїв, а саме вибуху станції, який можуть здійснити вороже налаштовані росіяни.

Говорити про ймовірний підрив ЗАЕС почали вже й у НАТО. За словами голови Військового комітету Альянсу Роба Бауера, якщо росіяни, таки, зможуть вчинити підступний теракт з підриву електростанції, то такі дії спричинять глобальні наслідки для всього світу, але найбільша небезпека, як і раніше, — для України, — пише видання Фокус.

Бауера також зауважив, що якщо росіяни в кінцевому результаті наважаться підірвати ЗАЕС, то це буде, цитуємо “набагато більша проблема ніж просто військова проблема або щось тільки для НАТО”.

Онлайн-моніторинг напрямку вітру на сайті Windy.com свідчить про те, що якщо провокація Російської Федерації станеться 4 липня, то вітер йтиме в бік південної частини України, включно з окупованими територіями та Кримським півостровом. Насамперед викиди радіації, якщо вони відбудуться, торкнуться наших людей, до яких немає доступу в рятувальних груп. Чи готується російська сторона до небезпеки, яка походить від них самих же, — невідомо, проте після підриву Каховської ГЕС перші дні не було організовано жодних евакуаційних маршрутів, що призвело до загибелі людей.

Якщо противник готує теракт у середу, 5 липня, тоді вітер буде спрямований на західні та північно-західні області України, і тут уже більшою є небезпека для підконтрольних Києву територій, включно з Кропивницьким, Черкасами та столицею.

Ситуація напружена, проте український уряд продовжує превентивну підготовку до російської провокації. У багатьох областях проводяться навчання, які стануть у пригоді на випадок катастрофи.

Читайте також:  Поїдання бюлетеня, бійка спостерігачів, розрізання сейфу болгаркою: курйози на виборах

Раніше українцям дали вагомі поради чим запасатись у разі ймовірної радіаційної небезпеки та оприлюднили список важливих продуктів.

Відзначмо, у разі вибуху ЗАЕС радіація із вітром поширитися на далекі відстані, тож до такого слід бути готовим усім українцям. Після поширення радіації у повітрі багато продуктів не можна буде вживати у їжу. Зокрема не придатною для пиття буде вода, що знаходиться на відкритих територіях. Радіація накопичиться у річках та озерах, садовині та городині, ягодах у лісах.

Зауважмо, Запорізька АЕС — найбільша у Європі атомна електростанція. ЗАЕС розташована на лівому березі Дніпра в місті Енергодар Запорізької області. Наразі вибухівка встановлена росіянами на чотирьох енергоблоках АЕС. Також відомо, що росіяни можуть підірвати ЗАЕС з 5 по 12 липня, передають ЗМІ.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.