facebook

“Мені пропонували пару мільйонів доларів за здачу Миколаєва”: Віталій Кім розповість, як окупанти намагалися з ним домовитись

У новому випуску розкажуть про оборону Миколаєва від російської навали, команду очільника області Віталія Кіма та перші дні після підриву Каховської ГЕС

Цієї пʼятниці, 7 липня, о 21:40 “1+1 Україна” покаже новий випуск “Мосейчук+” авторського проєкту Наталії Мосейчук. На глядачів чекають відверті історії про українців – людей, які впливають на долю нашої країни, які своїми вчинками рухають країну вперед та визначають її майбутнє. Проєкт можна подивитись також на YouTube-каналі Наталії Мосейчук та платформі Київстар ТБ.

У третьому випуску ведуча “1+1 Україна” вперше відвідає Миколаїв – місто-герой, яке стало справжньою неприступною фортецею на шляху російських загарбників під час повномасштабного вторгнення. Зйомка епізоду відбувалась наступного дня після підриву Каховської ГЕС. Глядачі побачать ексклюзивні кадри з наради в Миколаївській ОВА та засідання штабу Снігурівської територіальної громади в перші дні після підриву Каховської ГЕС, екскурсію недобудованим ракетним крейсером “Україна”, який є близнюком затопленої “Москви” та інтервʼю з тими, завдяки кому вдалось втримати місто від російської навали – головою Миколаївської ОВА Віталієм Кімом, генералом Дмитром Марченком, полковником СБУ Романом Костенком.

В розмові з Наталією Мосейчук Віталій Кім пригадає, як окупанти намагалися вийти на переговори та домовитися з ним про здачу Миколаєва:

Мені пропонували пару мільйонів доларів, щоб я два-три дні не брав слухавку”

А також розповість про розмову зі своєю командою в перший день повномасштабного вторгнення.

“Хлопці, що на Антонівському мосту відстрілювалися з одною гарматою, загинули. Вони дали ще добу для Миколаєва, яка була дуже необхідна на той час. Я би сказав, що це була вирішальна доба, за яку ми змогли організуватися, не піддатися паніці. Це було дуже важливо”, – сказав голова Миколаївської ОВА.

Читайте також:  “Злив” формулу Штайнмаєра! У Зеленсього поставили крапку: як Вам таке?

Про оборону Миколаєва, перші дні після підриву Каховської ГЕС та про майбутнє регіону після перемоги дивіться вже цієї пʼятниці, 7 липня, о 21:40 в третьому випуску “Мосейчук+”.

Нагадаємо, для того, аби 1+1 Україна був у переліку каналів вашого телевізора/приймача (для налаштування прийому 1+1 Україна через Т2), необхідно провести процедуру повторного сканування телеканалів. Наводимо інструкцію , як це зробити.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.